Den här sidan är begränsad, vänligen testa i en annan webbläsare.

Fri frakt inom Sverige vid köp över 500kr

Cart 0

Du har nått gränsen för fri frakt Du har 500 kr kvar för fri frakt
Lägg till anteckning för order
Är det här en gåva?
Inga fler produkter finns tillgängliga

Produkter
Kombinera med
Delsumma Kostnadsfritt

Moms beräknas i kassan

Ringblomsalva: En djuplodande blick på Naturens Underverk

Ringblomsalva, även känd som calendulasalva, är en verklig pärla inom naturlig hudvård. Denna salva, framställd från ringblommans (Calendula officinalis) gyllene kronblad, har länge varit älskad för sina mångsidiga hälsofördelar. Här på Essentia är vi stolta över att erbjuda denna fantastiska produkt, som inte bara passar perfekt in i vårt sortiment av naturlig och ekologisk hudvård, utan också är en utmärkt följeslagare i din resa mot bättre hälsa och välmående.

 

Historik och Användning

Ringblommans helande egenskaper har varit kända och utnyttjade sedan antiken. Redan under medeltiden använde man ringblomsextrakt för att behandla olika hudåkommor och påskynda sårläkning. Genom århundradena har dess popularitet bara ökat, och idag är ringblomsalva en oumbärlig del av naturläkemedelsskåpet.

 

Fördelar med ringblomsalva

1. Anti-inflammatoriska Egenskaper: Ringblommans naturliga anti-inflammatoriska egenskaper hjälper till att minska svullnad och rodnad, vilket gör salvan idealisk för att behandla småsår, insektsbett och utslag.

2. Hudläkning och Regenerering: Tack vare dess kraftfulla sårläkande egenskaper, kan ringblomsalva påskynda läkningen av skärsår, skrubbsår och mindre brännskador. Den hjälper till att främja hudregenerering och förhindra ärrbildning.

3. Återfuktning och Näring; Salvan är rik på antioxidanter och essentiella fettsyror som återfuktar och när huden på djupet. Detta gör den till en utmärkt behandling för torr och sprucken hud, inklusive läppar, hälar, blöjeksem.

4. Antimikrobiella Egenskaper: Ringblommans naturliga antimikrobiella egenskaper hjälper till att skydda huden mot infektioner, vilket gör salvan till ett bra val för behandling av akne och andra hudirritationer.

5. Lugnar Irriterad hud: För dem som lider av eksem eller psoriasis kan ringblomsalva ge lindring genom att lugna irritation och minska klåda.

 

Användningstips

  • Ringblomsalva kan användas dagligen för att bibehålla hudens hälsa. Här är några sätt du kan integrera denna underbara salva i din dagliga rutin:
  • Ansiktskräm: Applicera ett tunt lager på ansiktet för att återfukta och skydda huden mot dagliga påfrestningar. Fördelaktigt till under natten då den får verka på djupet.
  • Handkräm: Perfekt för torra och spruckna händer, speciellt under vintermånaderna.
  • Läppbalsam: Håller läpparna mjuka och återfuktade.
  • Allround-salva: solsveda, brännskador, kliande sår, blöjeksem, hundtassar och hästhovar. Ha alltid en burk i väskan för att snabbt kunna behandla mindre hudirritationer när de uppstår.

 

Kvalité och Tillverkning

På Essentia Hälsa är vi noga med att vår ringblomsalva är av högsta möjliga kvalitet. Våra produkter är fria från hormonstörande ämnen och giftiga kemikalier, vilket säkerställer att du får en ren och säker produkt. Våra ringblommor odlas ekologiskt och skördas vid precis rätt tidpunkt för att bevara alla deras fördelaktiga egenskaper.

 

Köp din Ringblomsalva idag

Besök vår webbshop för att utforska vårt sortiment av naturliga och ekologiska hudvårdsprodukter. Vår ringblomsalva är en favorit bland våra kunder, och vi är säkra på att den kommer att bli en oumbärlig del av din hudvårdsrutin. Klicka här för att beställa din burk och upplev själv alla dess fantastiska fördelar.

 

Hos Essentia Hälsa strävar vi efter att hjälpa våra kunder att skapa ett liv i harmoni och välmående. Genom att kombinera våra hälsofrämjande produkter med transformerande coaching erbjuder vi en helhetslösning för ditt välbefinnande.

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.